Komentáře

1 Jitka S. Jitka S. | Web | 9. března 2017 v 20:03 | Reagovat

Také sbírám různé prastaré recepty, ale tohle slyším prvně. Zní to zajímavě a vzhledem k tomu, že na zkoušku stačí jedna sklenice, tak asi letos taky vyzkouším.

2 Lúmenn Lúmenn | Web | 9. března 2017 v 22:02 | Reagovat

Já k tomu našla nedávno článek, prý jde vlastně jen o chybu a žádný takový návod nikdy ve skutečnosti neexistoval: http://alnas.blog.cz/1702/takzvane-hajkovy-zavreniny-podle-anastasie

Ale s těmi švestkami mě to překvapilo, jak dlouho že ti vydržely poživatelné?

3 SchwarzRosen SchwarzRosen | 9. března 2017 v 22:54 | Reagovat

A já snad před rokem četla od nějaké blogerky, že to také zkoušela. Paní zavřela střapec hroznů, když je pak otevřela, tak chuť prý nic moc, ale když je nechala pár minut na vzduchu, tak se o něco zlepšila. Pokud se nepletu. Možná se tu sama vyjádří =o)

4 pihovatá vopice pihovatá vopice | Web | 10. března 2017 v 11:06 | Reagovat

Ke mně se ten email taky dostal, ale nevyzkoušela jsem to, myslela jsem, že je to blbost a zrovna nedávno mi psala známá, že jí to fungovalo u rybízu a u třešní. Tak jsem ráda, že jsem se dostala i k vám. Určitě taky vyzkouším.

5 Vilemína Vilemína | 10. března 2017 v 20:25 | Reagovat

Dík [2]: nic z toho neznám. Ale jak vidno, aspoň částečně to funguje.

6 iva iva | E-mail | 12. března 2017 v 13:23 | Reagovat

Ovoce jste dávala omyté nebo skutečně jen utržené?

7 Radomír Radomír | Web | 13. března 2017 v 7:04 | Reagovat

[2]: Ne tak docela :). Jenom docela jistě tvrdím, že zdroj, který udává Petr Hájek, tento návod neobsahuje.
Ale jsem pro to zkoušet to, navíc bez ezo atmosféry, jen se zájmem zjistit, jak to chutná, jestli to k něčemu je.
A taky bych to rád nechal otestovat, jestli to je opravdu bezpečné jíst, i kdyby to chutnalo dobře :D.

8 Vilemína Vilemína | 13. března 2017 v 18:33 | Reagovat

[6]: rovnou, jinak by to nešlo dodržet-třeba druhý den po dešti je ok

10 Oscar Oscar | Web | 20. března 2017 v 13:03 | Reagovat

Do you export to Germany?

11 ZUZANA ZUZANA | E-mail | 9. května 2017 v 17:02 | Reagovat

[8]: zkoušela jsem švetky .fuj.. škoda jich. letěly do popelnice

12 EvaStu EvaStu | 17. února 2019 v 16:22 | Reagovat

Jaký postup upřednostňujete pro uchování bobulovitého ovoce? Na https://www.gastrofresh.cz/jak-uchovat-zeleninu-a-ovoce-aby-zustalo-cerstve/ jsem našla návod, ve kterém doporučují omytí octem.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.