Restaurant Day - uvařeno a snědeno

17. května 2015 v 18:56 | vilemina |  U cizích stolů

Tentokrát jsem s kamarádkami knihovnicemi připravila Restaurant Day na dvou místech. Knihovna Hradčany na Pohořelci nabídla zahradu na exkluzivním místě a hlavní budova na Mariánském náměstí taky nechtěla zůstat stranou... Počasí bylo překrásné, a ačkoli se konalo snad milion akcí ve stejném termínu a my nakonec měly trochu obavy, zda po všem úsilí lidé přijdou, vše dopadlo velmi dobře. Děkuji tak všem pomocníkům.



Piknik v retro stylu, Hančiny dortíky včetně tamarindového chessecaku, VeVeRaw dezerty, Tartaletkový ráj, autentické toskánské risotto s červenou čekankou, domácí čaje zastudena, káva přímo z Kolumbie...ani se to nedá všechno vyjmenovat. Lidé se trousili postupně a kolem poledne zahradu dost zaplnili. Raději ať mluví fotky.

tamarind - foto Dortíky od Hanky

Tartaletkový ráj (foto jejich)

Mezi vidličkou a nožem - piknik
Marcovo risotto
Dortíky od HAnky-avokádový raw krém

Ve vestibulu knihovny na Mariánském náměstí zase úderem jedenácté vtrhla dovnitř silná vlna návštěvníků, že ani kuchařky nestačily obsluhovat.


Pěknou řádku stánků daly dohromady Knihovnice v kuchyni, úspěch měly zeleninové pomazánky i tlapičková série. ALe nejvíc zabodovaly klasické buchty, to už jsme viděly na podzim. Další vegetariánské dobroty včetně raw od Zdeny byly také žádané, ti prakticky vyprodali kolem třetí, stejně jako teau monde. Krom dortů nadchly i domácí pralinky. Zařídili jsme také kapslovou lepší kávu.


foto H. Kubicová

Nechybělo ani Vilemínino zátiší - krom již osvědčeného vinného želé jsem nabídla i dva válečné recepty - tvarohový koláč z bramborového těsta a na ochutnávku krupicovou pěnu (rcp v dalším článku) jako náhradu šlehačky. Oba byly hodně úspěšné, pěna vzbudila nadšeníi u mladých Angličanů, že to znají z dětství, jiným zase překvapivě skvěle chutnala.



U stánku jsem mohla být až odpoledne. Sekané řízky s hořčičným dipem a vinným želé se prodávaly dobře, česnek s domácím sýrem taky šel na odbyt. Nakonec mi zbylo pár kousků, lidé se trousili až do konce.

Tím reportáž o celém Restaurant Day v MKP končím a koho zajímá pohled do zákulisí, ať si počká na další článek...
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | E-mail | Web | 17. května 2015 v 20:24 | Reagovat

Kde jsou jahody, tam jsem já.

2 Vilemína Vilemína | 17. května 2015 v 21:37 | Reagovat

Jahod bylo v různých podobách více - ochutnala jsem piškotovou roládu s jahodami a tvarohovým krémem (Mezi vidličkou a nožem), byly na pohárkách i v raw želé...

3 Ivana Ivana | Web | 17. května 2015 v 23:18 | Reagovat

Jak vidím, tak na Pohořelci to vypadalo krásně. Zahrada byl vynikající nápad! Ale však u nás v ÚK to také nebylo špatné :-) Děkuji za organizaci a nápad!!

4 Ajka Ajka | Web | 18. května 2015 v 14:22 | Reagovat

To je dobrot :-))

5 DagmarD DagmarD | Web | 19. května 2015 v 9:14 | Reagovat

Vypadá to moc hezky, navíc přálo i počasí! Bohužel jsem se teď zúčastnit nemohla, ale příště bych opravdu ráda navařila ;-)

6 vilemina vilemina | 19. května 2015 v 20:58 | Reagovat

[5]: Datum je jasné (21. 11.), budeme se těšit - začátkem října budu dávat dohromady osoby a obsazení, tak se ozvu.

7 Lucie K. Lucie K. | E-mail | 30. května 2015 v 21:33 | Reagovat

Dobrý den, jsem pravidelná čtenářka Vašeho blogu, četla jsem i Vaši krásnou knihu (a i podle ní velmi ráda vařím a peču) a ráda bych se zúčastnila Vámi pořádaného Restaurant Day na podzim. Chtěla bych připravit některé speciality německé kuchyně, hlavně jejich zajímavé koláče a pečivo vůbec. Bylo by to prosím možné? [6]:

8 Vilemína Vilemína | 31. května 2015 v 19:17 | Reagovat

Tak to mě těší, díky, pokračování knížky je na spadnutí (snad září). Na RD se může přihlásit každý, určitě se domluvíme. Pošlu ještě mail.

9 Vilemína Vilemína | 31. května 2015 v 19:30 | Reagovat

[8]: Nefunguje mi odkaz na mail, napište mi ještě na vilemina@centrum.cz

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama