




Tak to musí být teprv pochutnání - dělám jen s mlékem i normální brkaši, což je lepší pro zdraví, ale horší pro chuť.
Už jsem nastavovala bramborovou kaši krupkami, takže věřím, že i s mrkví musí chutnat! Navíc dcerka mrkev miluje, takže vyzkoušíme.
Jednou jsem zkusila přidat i kousky řapíkatého celeru (k bramborám a mrkví) a taky to bylo super. Je ale fakt, že ta smetana a máslo jsou kalorickou bombou, když ale ono je to tak lahodné.
4 - To ano - jedna doktorka přes výživu mi jednou dokonce řekla, že se smetanou umí vařit každý blbec!
Což je extrémní názor, pro foodies zcela nepřijatelný :)
Názor paní doktorky zítra potvrdím - dělám koprovku samozřejmě se smetanou (v tomto případě tou 33%).
Zkuste udělat kaši z jedné třetiny mrkve (vařím ji asi o 20 minut déle než ostatní přísady), brambor a celeru. Moji masožraví chlapi se po ní můžou utlouct. Samozřejmě s máslem a mlékem. Má nádherně zimní chuť. Paní doktorka ať si trhne nohou. Manžel chodí k takové chytré taky, dostala se do silných problémů, když jí řekl, že jíme hodně skopového - nevěděla, jestli ho zařadit mezi červené maso (= prudký jed), nebo bílé maso... Když to na mě zkusila s bílým masem, zeptala jsem se jí, jestli má na mysli bůček, a tím jsme spolu skončily. Když dáte do kastrolu zeleninové kaše lžíci másla, zaručeně vám to díru do břicha neudělá!
Díky, jsou to vlastně jednoduché věci, úplně dostupné - ale je zvláštní, kolik takových nás nikdy jen tak nenapadne...
Jasně, všeho s mírou. S bílým masem jste mě pobavila - u nás to v rodině taky používáme, bílé maso=slaninka a špek. Přílohy jsme si zvykli jíst nemaštěné, to je ok, ale vařit na vodě nejde.
inspirována mrkví jsem vytvořila polévku : mrkev, dýně z mrazáku, zázvor - samozřejmě na másle a s přidáním zakysané smetany... velký úspěch
Tak bramborovo-mrkvovou kaši dělávala už moje babička a minulý víkend jsem jí dělala já na oběd s pečeným krůtím stehnem. Šťouchám to s máslem a smetanou.