Co si nesu do nového roku

28. prosince 2012 v 14:22 | vilemina |  Povídání u stolu
Z uplynulého roku nemám úplně nejlepší pocit, byl zkrátka takový divný - tedy spíš se dělo věcí víc než méně a nebyly vždy k lepšímu, ačkoli přímo sama osobně si nemůžu stěžovat, že by se mi nic nedařilo.

V únoru jsem začala přispívat i na blog iDnesu a teď před Vánoci se objevily moje první články v magazínu na Tradičních receptech.
Tím pádem jsem začala přemýšlet, co s tím - prvotní ideu, že iDnes bude jen "refreshem" Vilemínina zátiší, se mi nepovedlo udržet, a to zejména kvůli zcela jinému složení čtenářů. I Tradiční recepty budou chtít něco jiného, krom toho je tam rozsah textu i fotek určitým způsobem omezen.
Ale už se obrysy zjasňují a doufám, že jsem si hlavní směry načrtla dobře. Ostatně záleží jen na mě, jestli je do budoucna změním :)


Co od mého psaní tedy můžete očekávat?

vilemina.blog.cz

Zde hodlám pokračovat jako dosud - podělím se o nové zážitky v kuchyni, nové recepty a postupy i další témata, s vařením volně související. Můžu sem dát i nejvíc fotek. Vilemínino zátiší vnímám jako prostor nejvíce intimní, setkávám se s mnoha jeho návštěvníky již pátým rokem. Odhaduji zde vyšší výskyt zapálených foodloverů. Na nový příspěvek se mohou těšit tak 3-5x do měsíce.

kadlasova.idnes.cz

Na iDnesu najdou blog i tací, kteří se jinak o vaření nezajímají. Lepší odezvu mají témata poněkud všeobecnější nebo soubornější, články jsou i delší . Nebývá řeč o jednom receptu, ale o možnostech využití jedné suroviny, třeba sezónní, představuji i různé obměny, celá menu k rozmanitým příležitostem. K tomu i více vzpomínání, otázky kolem výživy vůbec, podpora domácího vaření. Nový článek se tu objeví 2-3x do měsíce.

Tradiční recepty

Začínám s psaním pro magazín Fidel Gastro. V kratších článcích budu představovat nejrůznější zajímavosti, příhody, rady a tipy, připomenu staré tradice v průběhu celého roku, sezónní vaření, gastronomické události. Nových článků by mělo být až osm do měsíce. A to ještě nebude všechno, další novinky se chystají.

Cukr na nitku - autorská čtení

Knížka vyšla na konci loňského roku a uspořádaná čtení s ochutnávkami měla dobrý ohlas. Ta nejúspěšnější z nich se konala v listopadu v Jablonci, v prosinci v Brandýse nad Labem a v květnu na Světu knihy.
Zajímavé je, že všechny generace od třiceti do osmdesáti mají pocit, že je to přesně o nich! Ptají se i na pokračování - ano, pracuji na něm, bude zahrnovat moji další životní etapu, odehrávající se ve zcela jiných podmínkách než první část.


Pro letošek je to už všechno, poslední příspěvek.
Ať vám konec starého a začátek nového roku chutná co nejlépe! A nejezte žádné "blafy"!
Vilemína
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 28. prosince 2012 v 14:35 | Reagovat

Krásný vstup do roku 2013 vinšuji.
Jakož i mnoho kulinářských žážitků.

2 Klér Klér | E-mail | Web | 28. prosince 2012 v 15:34 | Reagovat

http://klerincinadila.blog.cz/ mrknete prosííím na můj blog?přečtěte si povídku,mrkněte na obrázky a zanechte koment na památku!!díky

3 Ornell* Ornell* | Web | 28. prosince 2012 v 17:22 | Reagovat

To ti moc přeju :DD Taky bych chtěla :)

4 toffo toffo | Web | 28. prosince 2012 v 18:17 | Reagovat

Hodně štěstí Vilemíno, je to hodně velký zápřah, možná jsi si na sebe upletla hodně velký bič :-), alespoň pro mě by to byl, takový nabitý rozvrh. Já jsem teď hodně rozpačitá, ne-li zklamaná ze změn na blogu, chybí mi úvodní stránka, kde jsem měla přehled o nových článcích mých oblíbených i o nových komentářích mého blogu. Nevím, jestli se nepřestěhuju někam dál.

5 hacienda-ve-stredohori hacienda-ve-stredohori | 30. prosince 2012 v 19:49 | Reagovat

Téda, to je práce! Tak hodně štěstí, ráda k Vám nakukuju a hodlám setrvat :-)

6 Vilemína Vilemína | Web | 2. ledna 2013 v 14:47 | Reagovat

Díky všem.

4 - Taky mě to moc neoslovilo, ale říkám si, že je to věkem, že nejsem ta hlavní cílovo skupina... Hlavní stranu ani k ničemu nevyužívám, oblíbené mám ve své Odkazovně a na podrobnější sledování jiných blogů nemám zrovna moc času. Ono všude je něco.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama