
Domácí majonéza mrknutím oka
14. listopadu 2012 v 8:54 | vilemina | Studená kuchyně
Komentáře
Tenhle recept mam vyzkoušený a můžu ho doporučit!
Díky za recept,dělala jsem vždy tu klasickou .- v případě nouze.
Tahle vypadá jednoduše.
Přiznávám, že jsem to sem dala hlavně kvůli článku o éčkách na iDnesu (proklik vlevo), abych tam nemusela vše vypisovat...
A aby se na to nezapomínalo, ten recept se mi zdá geniální.
Používám tento recept od té doby, co ho Cuketka zveřejnil, a je skvělý. Akorát taková malá poznámka - platí i pro klasickou výrobu majonézy. Vejce a olej by měly být alespoň podobné teploty, rozhodně ne vejce z ledničky.
Pekly jsme v normální troubě bez regulace. Chtěla jsem je aspoň zkusit, ale zatím na ně nedošlo. Tak bych je dala asi na 200 stupňů, ale možná i více, 220, propékat se nemusí, vysušení je žádoucí
Kdysi jsem získala recept na majonézu z celých vajec. Od té doby si majonézu takto dělám a jsem spokojená. Vejce, sůl, citronová šťáva, olej - to je vše. Pokud si z této majonézy chci vyrobit tatarskou omáčku, přimíchám do hotové majonézy trochu hořčice, špetku cukru, trochu jemně nakrájené cibule a kyselé okurky.
Vyzkoušeno na štědrovečerním bramborovém salátu. Povedla se na první pokus, jen jí bylo pro moje potřeby dost málo. Takže když už jsem byla v tom experimentování, zalila jsem hotovou majonézu další deckou oleje a projela mixérem znova. Už to sice nebylo za pět sekund, ale perfektně se to spojilo nejvýš do minuty.
postupoval jsem přesně podle receptu a je z toho akorát řídká sra,čka
Nezoufejte a zkuste jiná vejce - i mně se to jednou stalo...ale je to výjimka!
Není nad to, když si člověk něco čte o jídle ve škole...