"A cos teda vařila minulej tejden?"

3. června 2012 v 23:27 | vilemina |  Jak vařím: menu a víceboje
Na blogu předkládám tu zajímavější část mého vaření, ale leckomu vrtá hlavou, co ta "Vilemína" vaří normálně? Nehraje to tady na nás trochu?
Když někde mám povídání s knížkou Cukr na nitku, automaticky mě posluchači pokládají za experta na úplně všechny otázky s vařením a výživou spojené, podobně i kategorie známých a kolegů z širšího okruhu si pak žádá nejrůznější osvědčené rady - udělovat je mi potíže nečiní, naštěstí jsem za život už vstřebala poměrně dost informací, s kterými vystačím. Anebo si je pak dohledám, když se mi z pro mě vachrlaté sitace povede vybruslit, aniž bych se prozradila:), nebo když musím přiznat, že opravdu nevím.
Nevím, jestli je moje všednodenní kuchyně nějak vybraná, ale mnozí to předpokládají. Tak tedy výčet toho, co jsem navařila minulý týden:

bramborovo-tvarohové šišky se strouhankou (sladké) rcp
pečená kuřecí stehna se zeleninou (cuketa, lilek, rajčata, řapíkový celer, cibule a česnek), rýže
žampiony plněné mletým masem
salát s mozzarellou
kyselo z kvásku s houbami, vajíčky a brambory rcp
tvarožník s rebarborou rcp
filé zapečené s rajčaty a cuketou, suché tousty
žemlové knedlíky, zelí, vepřové rcp
kuřecí steak, salát s avokádem

Snad bude inspirací i vám (stejně jako další podobné články v této rubrice). Sama se řídím nejen momentálními chutěmi, ale hlavně nabídkou v obchodech, při velkém nákupu o víkendu se snažím rozmyslet si rovnou jídla na celý týden.
A přiznávám, že ne vše se mi povedlo: právě ty žampiony tentokrát nedopadly tak, jak jsem chtěla - masová nádivka mohla být lepší, použitá směs koření indického střihu k nim neseděla ani podle potomka, ač další strávníci nic nenamítali.
A ještě jeden nepodařený experiment, měla to být rychlá nouzovka: ze zbytku rebarbory jsem chtěla uvařit pudink, ale vznikla z něj hnusná, dosti kyselá blemtačka, která šla do koše jen po krátkém zaváhání - už dávno jsem něco takhle šmahem nevyhodila! Měla jsem dovařit rebarboru zvlášť jako kompot a poté ji spojit s uvařeným pudinkem - dohromady mi to fakt nešlo.
Tvarožník byl ale dobrý, tam jsem rebarboru úplně obalila cukrem, ani tak se nepřesladila. Ostatní jídla už chutnala správně, tedy dobře.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 4. června 2012 v 8:46 | Reagovat

šišky s mákem!
to si musím udělat!

2 Vilemína Vilemína | 4. června 2012 v 20:32 | Reagovat

Určitě - ty s tvarohem v těstě mi doslova učarovaly, doporučuju!

3 short wedding dresses short wedding dresses | E-mail | Web | 17. ledna 2013 v 17:49 | Reagovat

Great to hear the articleof how things actually developed topup to the launch of the station. It seems that there was a lot of luck complicated.
http://www.movedress.com

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama