Portabella

26. února 2012 v 23:06 | vilemina |  Ostatní teplá jídla a přílohy
Velké žampiony se dají upravit narychlo jako bezmasý steak, taky nahradí hamburger v žemli.
A samozřejmě jsou výborné na plnění, i když lze naplnit i menší kloboučky. Velice jsem si oblíbila směs sýrovou-vaječnou, dá se použít spousta druhů sýrů včetně zbytečků, pro lepší strukturu se hodí i kus měkkého tvarohu. Dochucuji třeba bylinkami, česnekem i cibulí. Mám-li výraznější sýry, kořením méně, třeba jen trochou pepře, fádnější sýr se může zas oživit i něčím orientálnějším, kari, chili a co má kdo rád.


Tentokrát jsem na tři velké klobouky spotřebovala půl hrudkovitého tvarohu, jedno vajíčko a asi 50 - 70 g tvrdého sýra. Měla jsem zbytek petrželky, ta se sýrem taky dobře ladila. Zapékací misku jsem jen vytřela olejem a klobouky bohatě naplnila. Zapečené dozlatova a obložené další zeleninou splnily vzorně roli předkrmu. Neudělaly by si ostudu ani jako hlavní chod, třeba s bramborovou kaší.

 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Daysy Daysy | E-mail | Web | 27. února 2012 v 6:32 | Reagovat

To vypadá zvláštně. Docela by mě zajímalo, jak to chutná.

2 Vilemína Vilemína | 27. února 2012 v 11:05 | Reagovat

Zvláštně asi vypadá ta teplem svraštělá kůže klobouku? Je však měkká, jako jiný pečený žampion.

3 Madla Madla | Web | 27. února 2012 v 17:00 | Reagovat

Zapečené žampiony dělám dosti ráda, jen je to s malými kloboučky piplačka, ale žampiony portobello jsou krásně veliké, ty opravdu stačí jako hlavní chod - jen je škoda, že nejdou zrovna dvakrát dobře sehna (alespoň u nás v malém městě).
Tvůj recept je víc než sympatický, lehký, bezmasý, ideální do postního období :-)

4 DolceVita DolceVita | Web | 27. února 2012 v 17:32 | Reagovat

Jako milovník dobrých steaků nepohrdnu touto zajímavou alternativou. Dovolím si přidat odkaz na stejné téma - před šesti lety jsem na svém blogu též zveřejnila nápad na úpravu portobella.

http://dolcevita.blog.cz/0612/stavnaty-steak-portobello

Poslední dobou je v obchodní síti vídám poměrně často. Naposledy v Kauflandu, ale téměř vždy je mají v Makru.

5 HaF HaF | Web | 27. února 2012 v 20:03 | Reagovat

U nás je taky mívají v Kauflandu. Dík za připomenutí, už vím po čem se v obchodě mrknout!

6 Vilemína Vilemína | Web | 27. února 2012 v 22:32 | Reagovat

Milé dámy, díky,
mají je už i v Abertu, ideální je padnout na slevu :)

7 Meg Meg | Web | 28. února 2012 v 19:43 | Reagovat

Žampiony jsem ještě docela nedávno moc nemusela, ale pomalu jsem jim přišla na chuť, takže bych si je taky mohla zkusit připravit, jestli na ně natrefím :)

8 Bohdana Bohdana | Web | 1. března 2012 v 17:27 | Reagovat

Zajímavý nápad, až půjdeme v létě na houby, určite ho zkusím v praxi :)

9 Vilemína Vilemína | Web | 1. března 2012 v 21:50 | Reagovat

7 - tak ať se zadaří, mně se zdá, že vždy, když chci klobouky plnit, majíjen maličké a kyž potřebuji malé do omáčky, aby mohly zůstat vcelku, jsou k mání jen větší :(

8 - OK, třeba pěkné růžovky...

10 Livien Livien | Web | 20. března 2012 v 19:18 | Reagovat

Tak toto vypadá náramně, to musím také okusit. :)

11 Vilemína Vilemína | Web | 21. března 2012 v 12:51 | Reagovat

Díky.

12 Prada Outlet Prada Outlet | E-mail | Web | 11. října 2012 v 3:34 | Reagovat

rozležením, chce praxi.

13 Cheap Nike Shoes Cheap Nike Shoes | E-mail | 22. listopadu 2012 v 8:56 | Reagovat

A copak jste měli dobrého v Imperialu? idím snad Sachr, čokoládovou pěnu se šlehačkou a ovoce s nějakým sorbetem? A holešovickou tržnici vám Pražákům opravdu závidím

14 cheap dresses cheap dresses | E-mail | Web | 17. ledna 2013 v 16:00 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama