Svátek II - Proměny selečí pečínky

21. července 2011 v 11:34 | vilemina |  Jídla z masa
Masa jsem měla hromadu, jak jsem již popsala v minulém článku.
Selečí jsem už několikrát pekla, na tom žádné velké vaření není, jako u každé kvalitní suroviny stačí málo.
Maso mělo měkkou, ale vypečenou kůžičku, bylo měkké a šťavnaté. Na té šťávě se dělalo pár mastných ok, ale ani po vystydnutí se nikde neusadila vrstvička sádla, sele bylo hodně libové. Podlévala jsem tentokrát částečně i pivem, které také hlavní chod doprovodilo.
Spíš se dá vyhrát s přílohami. Bylo lepší servírovat je v mísách na stůl, ale fotit všechno mě už návštěvníci nenechali. Někdo volil klasiku se špenátem a knedlíkem nebo bramborami.
Letní varianta s grilovaným paprikovým salátem přišla vhod většině stolovníků, doplnit se mohla i bramborou.
A protože masa bylo hodně, přidala jsem k němu další den jen smetanu a pár kaparů i s nálevem a dochutila lžičkou ústřicové omáčky, čímž vznikla báječná omáčka k rýži.
Samozřejmě ta večeře ještě zahrnovala moučník, tak o tom zas pozítří.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 21. července 2011 v 13:44 | Reagovat

Ach ano, selátko 100x jinak.

2 Vilemína Vilemína | Web | 21. července 2011 v 14:54 | Reagovat

Mně se rozhodně osvědčuje:) A chutná i těm, co nejedí ani telecí, že má divnej čuch.

3 HaF HaF | Web | 21. července 2011 v 23:44 | Reagovat

Jak se špenátkem, salátkem i s rýží vypadá selátko nádherně!
My sele pojali trošku megalomanštějším způsobem a upekli jsme ho rovnou celé!

4 Emma Emma | 22. července 2011 v 7:15 | Reagovat

Ano, tak to je ono!!!Všechny tři varianty jsou jako dělané pro mně.

5 Vilemína Vilemína | Web | 22. července 2011 v 9:38 | Reagovat

[3]: Dík. Na opravdu dobré celé sele nemám moc štěstí - jistě se podělíš s radami!

6 Vilemína Vilemína | Web | 22. července 2011 v 9:41 | Reagovat

[4]: Tak ani to zelí není špatné, ale na to není v létě chuť (vždycky mě udivovalo, že jsou lidé, kteří v-k-z aj. můžou jíst i za horka).

7 HaF HaF | Web | 22. července 2011 v 22:34 | Reagovat

Rady moc nedám - tahle práce je v kompetenci mé drahé polovičky a nerad nechává někoho koukat si pod ruky. Ale aspoň fotky jsou u mě na stránkách.

8 petra petra | 26. července 2011 v 10:14 | Reagovat

Obávám se, že bych zvládla všechny tři varianty smlsnout na jeden zátah. Bez uzardění. :-) Muselo mít úspěch!

9 Vilemína Vilemína | Web | 26. července 2011 v 10:35 | Reagovat

7-report z pečení celého kusu je skvělý

10 Vilemína Vilemína | Web | 26. července 2011 v 10:36 | Reagovat

[8]: Však si taky všichni dali aspoň dvě porce...

11 Zízíbí Zízíbí | Web | 30. července 2011 v 16:21 | Reagovat

Tak po tom druhém obrázku se mi sbíhají sliny :)

12 Vilemína Vilemína | 30. července 2011 v 19:22 | Reagovat

dík  - to znamená, že se foto vyvedlo

13 CraigJewel CraigJewel | E-mail | Web | 15. září 2011 v 2:11 | Reagovat

Houses and cars are expensive and not every person is able to buy it. But, <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> was invented to help different people in such kind of hard situations.

14 Pepik Pepik | E-mail | Web | 29. září 2011 v 0:01 | Reagovat

Pěknej blog

15 Coach Outlet Online Coach Outlet Online | E-mail | Web | 17. listopadu 2011 v 11:58 | Reagovat

Coach Outlet Onlinesdf

16 affordable wedding dresses affordable wedding dresses | E-mail | Web | 17. ledna 2013 v 18:00 | Reagovat

You've wonderfully written the post. I've liked the right path of writing this. Thank you for sharing this.
http://www.movedress.com

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama