Liběchovská Kaskáda

30. dubna 2011 v 12:33 | vilemina |  U cizích stolů
Během výletu se pstruhy jsem navštívila v Liběchově i velmi pěknou restauraci Kaskáda v tzv. Rezidenci Liběchov. Sídlí v bývalé letní továrnické vile v stylu artdeco.
Rozhodly jsme se s kamarádkou, že to tam okoukneme, a usoudily jsme, že pro začátek si tam dáme odpolední kávičku a nějaký moučník.
Vila je vidět z hlavní silnice, na svahu přímo proti Rašínkám. Ale vstup po dlouhém schodišti začínal zavřenou bránou. Vitrinka s menu též nezářila čistotou, což nás poněkud znejistilo. U podniku této kategorie by to člověk nečekal. Ale dejme tomu, že sezóna teprve začínala a tento vstup byl mimo provoz. Našly jsme boční bránu a prošly rozsáhlým lesíkem na pozemku až k vile. Hlavní vchod měla z druhé strany. Stále ve mně hlodaly pochybnosti, zda je podnik opravdu otevřený a je tím, čím se tváří být - zahradník nás ujistil, že otevřeno je a nemáme se obávat vejít. Již zvenčí jsme obdivovaly výhled na Říp. Vpravo od skupiny vzrostlých stromů, která účinně bránila pohledu na mělnickou elektrárnu, pokračovala dramatická panoramata Českého středohoří i s Milešovkou a Sedlem.
Uvnitř jsme se ocitly v krásném salonu s krbem a zimní zahradou se stejným působivým výhledem. Obsluhující číšník se choval proesionálně - byl nevtíravý, ale milý. Na dotaz nám vysvětlil, že hlavní vchod i příjezd je z opačné strany, ale že se tam upravuje další parkoviště a vstup, tak jsme zvolily správnou cestu.
Zařízení působilo velmi harmonicky a stylově, více najdete v galerii podniku.
Mezi moučníky mne hned zaujala domácí žemlovka se zmrzlinou, protože jsem byla zvědavá, jak si tady s takovým pokrmem poradí. Toustová kolečka opečená na másle a ochucená cukrem se skořicí skrývala uvnitř dobrou jablečnou i tvarohovou vrstvu. Variace působila lehoučce, ladně a nechyběl jí vtip. Ač klasické zemlbábě nahony vzdálená, přesto jasně čitelná - chuť opečeného máslového pečiva, jablek, skořice a tvarohu zůstala. Pro mě to byl po dlouhé době skutečný gastronomický zážitek.
Čokoládová bábovička s višňovým rozvarem byla druhou volbou. Suflé mělo uvnitř správnou tekutou strukturu a chutnalo hodně čokoládově. Ovocná omáčka se k němu výborně hodila.
I s kávou jsme byly spokojené. Ačkoliv jsme byly momentálně jedinými hosty (všední den odpoledne), cítily jsme se v Kaskádě dobře. Více lidí tam prý jezdí večer a o víkendu, místo je oblíbené i u svatebčanů. Zrovna se tam jeden pár byl domlouvat.
I my si po téhle exkurzi naplánovaly další návštěvu. Vhodná příležitost k výjimečnějšímu posezení se brzy nějaká najde.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Wicky Envy Leviathan^^ Wicky Envy Leviathan^^ | Web | 30. dubna 2011 v 12:56 | Reagovat

XDDD Whoaaa tak to ste sa mali šupovo x"3

2 One-nilque One-nilque | Web | 30. dubna 2011 v 13:38 | Reagovat

Už se mi zbíhají sliny, to vypadá fakt dobře!

3 La cuoca La cuoca | E-mail | Web | 30. dubna 2011 v 21:52 | Reagovat

Dezerty lákají k okamžitému zakousnutí se :) Co na tom, že je právě 21. 50 - dala bych si hned oba! Já jsem byla v Kaskádě asi přede dvěma roky a měla jsem jehněčí na smržích - vzpomínám si, že majitelka restaurace vyprávěla, že smrže rostou všude kolem, že prý je sama nasbírala. Krásná restaurace s úžasným art-deco interiérem.

4 Vilemína Vilemína | Web | 30. dubna 2011 v 22:26 | Reagovat

3 - To je ale náhoda...Smrže kolem? To se budu muset kamarádky zeptat, na houby tam blízko chodí.
Po několika domorodých hostincích byla Kaskáda pro mě zjevením...

5 mstajer mstajer | Web | 4. května 2011 v 23:46 | Reagovat

Nuže, tohle vypadá opravdu moc zajímavě! A vzhledem k tomu přístupu se nedivím, že tam nikdo nebyl.

6 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 5. května 2011 v 9:12 | Reagovat

Na sladké moc nejsem, ale tahle vyšlechtěná zemlbába vypadá úchvatně.

7 Vilemína Vilemína | 5. května 2011 v 10:45 | Reagovat

5 - ale všední den odpoledne, kdo by tam chodil...to až večer.

6 - je to pěkný nápad, to je fakt

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama