Silencio - psst

1. března 2011 v 21:03 | vilemina |  U cizích stolů
Po nějaké době opět pár dojmů z restaurace.
Silencio doporučil syn, byl tam prý nedávno a moc mu chutnalo, na jídelníčku ho zaujala zajímavá jídla.
Podnik je velmi dobře dostupný MHD, snad tři minuty od metra Kačerov.
http://www.restauracesilencio.cz/

Když jsme tam přišli, mladí hned začali kroutit hlavou: Ale tady je to nějaký jiný, ten hudební klub tu ještě nebyl...a menu je taky jiný, ta jídla už tu nejsou...Tak jsme si jen povzdechli a pokusili se něco si vybrat a společný oběd si užít.
Interiéry působí na obrázcích na stránkách podniku svěže a zajímavě, ve skutečnosti jsou již poněkud omšelé. V zelené místnosti je skoro celá stěna prosklená, to je pěkné na pohled, leč dosti tam táhlo. V poledne tam bylo vůbec celkem chladno. Krom nás se obsadily ještě další tři stoly.

Nabídka nápojů se asi soustřeďuje na hudební klub, z vína bylo k jídlu na výběr jen italské červené a bílé. Porce se nabízely velké, 200gramové, tak jsme oželeli předkrmy. Dá se říci, že nadpoloviční většina byla s jídly spokojena, menšina měla výhrady.
Velký špíz byl skutečně velký. Vypadal dobře propečený, maso šťavnaté. Losos s holandskou omáčkou dobrý, ovšem omáčka podle mě dosti nepříjemně rozmazaná po talíři, viditelně z továrny, ne z kuchyně.
Dva jsme měli jako přílohu smetanové brambory - úhledně vykrojené, ale hodně došeda -ty musely být nejmíň odvčera.
Vepřový steak vypadal hezky vypečený, měl kůrčičku, leč maso prý suché a bez chuti.
Moje argentinské hovězí mi důkladně procvičilo žvýkací svaly, to jsem byla zklamaná. Na chuť dobré. Vybrala jsem si verzi s mými oblíbenými brusinkami, ale v talíři upatlaném škrobovitou omáčkou jsem těžko hledala nějaký umělecký záměr...
Na žádném talíři nechyběla čmáranice z jakési hnědé omáčky a větývka rozmarýnu.
Nakonec ten tatarák, poslední jídlo stolovníků, byl dobrá volba - nedá se na něm moc zkazit. A topinek bylo dosti.
Čekací doba na jídlo byla přiměřená, obsluha bez výhrad.
Možná mě rozladilo už to chladno, ale necítila jsem se tam dobře. Mladí mohli srovnávat a měli ten samý dojem, že už to není ono.
Nevíme, co se všechno změnilo, jestli se podnik zaměřuje jen na ten noční klub - na oběd ho zatím doporučit nelze.
Ztráta iluzí - to je téma vskutku přiléhavé.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 m. m. | Web | 1. března 2011 v 22:50 | Reagovat

Já osobně úplně nesnáším tyhlety rádoby umělecké způsoby servírování. Přesně tu stejnou omáčku jsem jednou dostala ke špagetám Carbonara a přiznám se, že jsem se jí ani nedotkla, nevěřila jsem jí a hlavně jsem nechápala, co tam dělá. Taky k tomu byl přirolovaný plátek mrkve, který tam nemá co dělat, a jakési podivné větývky čehosi v tom byly zabodané - no prostě fintil to nějaký blázen a já jsem na tyhle věci úplně alergická. Mám ráda poctivou českou kuchyni s normálními porcemi a hlavně plným talířem - nemusí toho tam být tuna, i tak se to dá pěkně naaranžovat, aby byl talíř zaplněný a nebylo zapotřebí opatlávat ho omáčkou. Ale to je taky tím, že spousta restaurací úplně kašle na oblohy. Dřív bylo zvykem, že ke každému steaku, smažáku a podobně byla obloha, a ta obloha zahrnovala dva druhy zelí, salát, rajčata, okurky a řadu dalších věcí.A dnes? Když už se vůbec s něčím obtěžují, dají ti tam plátek okurky a dva srpky rajčete. A ještě je to předražené nebo studené nebo oboje. Samozřejmě to tak neplatí všude, ale za poslední roky pozoruji v tomhle velké zhoršení a číšníci se chovají čím dál tím nabubřeleji.

2 Petr Petr | Web | 2. března 2011 v 8:39 | Reagovat

[1]: Taky úplně nemusím "umělecké" čmáranice na talířích u některých jídel. Ale naštěstí u špaget carbonara jsem je ještě nepotkal. A doufám, že ani nepotkám ;)

Obligátní kousek rajčete, okurky nebo zelí mě ale pěkně štvou. Ke spoustě jídel se nehodí a jsou tam nevím proč - možná jen proto, aby se ospravedlnila cena jídla? Nebo proto, že Češi jsou zvyklí na talíře, ze kterých přepadává jídlo a jinak mají pocit, že se nenají?

3 La cuoca La cuoca | E-mail | Web | 2. března 2011 v 14:35 | Reagovat

Hmm, všechna jídla vypadají jako pokus o současnou gastronomii, ovšem s těžkým závažím minulých časů na chvostě. Grafitti na talíří dojem nevylepší, naopak vede k dalším otázkám - brusinky jsou brusinková zavařenina z Lidlu?, to hnědé je co - karamel nebo Aceto balsamico z Penny? V Silenciu jsem byla před dvěma lety, měla jsem lososa, ale nic mě nepřesvědčilo, abych se znovu vrátila. Současná úroveň je ještě mnohem nižší, jak tak hledím. Je smutné, že existuje tolik restaurací, do kterých stačí vkročit jen jednou.

4 Vilemína Vilemína | 2. března 2011 v 17:10 | Reagovat

Díky za komentáře.

Když se k jídlu hodí zelenina jako příloha a částečně ozdoba, ať tam je, ale k čemu větev rozmarýnu, byť ho mám ráda jako koření?
Čáranice jsou k ničemu, z čeho byly jsem raději nezkoumala...nezajímá mě, jak si luxus představuje personál, raději bych poctivé a upřímné jídlo, dobře připravené.  
Ani jsem nezmínila, že před dvěma a půl lety jsme tam byli spokojeni...zajímavá jídla, famózní Královský kuskus, grilovaná předkrmová zelenina, lepší atmosféra vč. hudby.

5 farfalla farfalla | 2. března 2011 v 18:27 | Reagovat

jako ideální kompromis pro spor obloháři/bez ní mi připadá její umístění na vedlejším talíři. mně většinou nechutnají a nejím je, ale jednou jsem se tak se salátem gratis v samostatné mističce setkala a  potěšilo mě to, navíc se zelenina zrovna k jídlu hodila.
z popisu jídel se divím, že byla půlka spokojená, působí to spíš jako pěkný propadák.. přínosné čtení, na kačerov bych se ale stejně asi nedostanu/nehledala bych tam  restauraci/nemám šanci se v ní tedy zklamat:-)

6 Terezka Terezka | Web | 2. března 2011 v 20:17 | Reagovat

šmarjá panno, to je děsný! Nechápu,prostě nechápu. Zavřít to tam, fakt :)

7 toffo toffo | 3. března 2011 v 17:17 | Reagovat

Vypadá to fakt děsně, nejodpudivější jsou ty brusinky. Následují brambory.

8 Vilemína Vilemína | Web | 3. března 2011 v 19:24 | Reagovat

Když člověk porovná, co si o Silenciu najde na webu, kde to působí nápaditě, svěží prostředí, atmosféra, cenově střed - asi právem čeká více.
A běžná populace asi taky je spokojena...holt foodbloggerská komunita již je nastavena na vyšší standardy. Což je dobře.
Nepotřebuji luxus a spoustu předražené exotiky-obyčejné "lidovky" ve Francii či Itálii či Rakousku atd. umějí vařit o dost líp.

9 Emma Emma | 4. března 2011 v 11:41 | Reagovat

Ty smetanové brambory opravdu vypadají šedivě, jako staré. Jednou jsme si domů koupili argentinské hovězí v Makru a udělali si "stejky", ale byly boží!!! A hlavně měkkoučké. Ty čmáranice na talíři opravdu nejsou pěkné.

10 mina21 mina21 | Web | 6. března 2011 v 15:42 | Reagovat

Vypadá to hnusne a odpudivě hlavně ty brusinky

11 Vilemína Vilemína | Web | 6. března 2011 v 21:57 | Reagovat

9, 10 - souhlas!

12 siena siena | 6. listopadu 2011 v 15:33 | Reagovat

ty čmáranice by se spíš hodily k moučníku, např. k zmrzlině nebo k palačinkám, ale takhle :-(

No, nevařil to vyučený kuchař. Jinak se to nedá vysvětlit...

13 Vilemína Vilemína | Web | 6. listopadu 2011 v 21:56 | Reagovat

Už jsme tam pak nebyli, tak nevím, kam se to ubírá - holt najít vyhovující hospodu je fuška!

14 cathedral wedding dresses cathedral wedding dresses | E-mail | Web | 17. ledna 2013 v 11:57 | Reagovat

Because of reading your blog, I've decided to create my own. I had never been interested in keeping a blog until I saw how helpful yours was, then I was inspired!
http://www.movedress.com

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama