Krůtí rolka s kapary

12. ledna 2011 v 11:01 | vilemina |  Jídla z masa
Na velký stehenní plátek z krůty je rolování dobrým trikem, už jsem ji dělala i plněnou houbami.
Pokrájet na pěknější porce maso totiž moc nejde, rozpadne se na jednotlivé svaly.
Krůtu jsem co možná zbavila tuku i příliš tučné kůže, té jsem nechala jen lepší kousek. Jednu kost i s kloubem jsem vyndala a maso jsem okořenila, osolila a zamotala kuchyňským provázkem, aby lépe drželo tvar (Fotodokumentace mi chybí, neb zradily všechny baterky...to jak jsem předtím měla foťák venku v zimě.).
Maso jsem hodně podlila a přihodila k němu cibuli nahrubo a trochu česneku, dusilo a peklo se prakticky na vodě cca 3/4 hodiny. Rolky jsem dělala v skleněné čtvercové míse hned tři současně, abych pokryla všechny potřeby.
Jedna šla z domu, jednu přírodní jsme měli s brambory a dušenými fazolkami, a co s tou poslední? Stačilo ji vylepšit pár lžicemi kaparů. Sešly se mi doma už dvě skleničky, tak je načase je taky použít.
Mám je moc ráda, a to už od dětství. Vždycky bývaly spíše vzácnějším zbožím. Přidávaly se k zvýraznění chuti do různých omáček bílých, hnědých i červených, znám je ve vajíčkové pomazánce, v tuňákové majonéze, v salátech.
Do šťávy jsem přidala trochu horké vody, zahustila ji lehce jíškou, ale pomohla jsem si instantní. Kapary ve skleničce již jsou naložené ve vinném octě, tak je stačilo do omáčky přidat i s nálevem a povařit. Nechala jsem je vcelku. Dodaly výbornou chuť, kterou jsem doladila jen lžičkou hořčice. Maso jsem pak rozvázala a pokrájela.

Omáčka to byla vynikající, krůta s ní získala úplně nové chuťové dimenze. Přímo si vše říkalo o doplnění rýží.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 12. ledna 2011 v 12:06 | Reagovat

Kapary mají opravdu zvláštní chuť. Já je moc nemusím, ale na obrázku to vypadá lákavě.

2 Emma Emma | 13. ledna 2011 v 20:04 | Reagovat

Stačilo to jenom 3/4 hodiny? Jinak to s těmi kapary zkusím, dostala jsem "labužnický balíček" od Ježíška a kapary jsou tam taky.

3 Vilemína Vilemína | 14. ledna 2011 v 13:59 | Reagovat

Podle mě se kapary nic nezkazí!

Ano, 3/4 hod. stačí - je to drůbež, vždyť celé kuře se upeče za necelou hodinku, a  tohle je maso bez kostí...

4 Coach Factory Outlet Online Coach Factory Outlet Online | E-mail | Web | 15. prosince 2011 v 9:16 | Reagovat

Great Coach Factory Outlet Online
. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends!

5 on-line on-line | Web | 29. září 2012 v 9:41 | Reagovat

Moje řeč.

6 plus wedding dresses plus wedding dresses | E-mail | Web | 17. ledna 2013 v 16:45 | Reagovat

Theoretisch dies eine praktische Sache, ich nur unsicher, ob dies auch dauerhaft realistisch machbar ist.
http://www.movedress.com/bridesmade-dress-function-occasion.html

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama