Bok a la Momofuku

3. září 2010 v 12:14 | vilemina |  Jídla z masa
Před časem u Cuketky se o něm s nadšením psalo a následně až bouřlivě diskutovalo. Začíná se topit, takže připomenout takovou zahřívací pečínku není od věci:
Vtip je v tom, že se maso namarinuje směsí soli a cukru 1:1, pak se peče prudce celou hodinu a další hodinku a čtvrt mírně.
Na kus přes půl kila těžký jsem dala 5 lžic soli a 5 lžic cukru a nechala v lednici přes noc.
Výsledek - skvost!
Skutečně se nevyplatí péci jen jeden kus, na příště jsem si už pořídila aspoň dva - prostě tolik, kolik se vejde do trouby, strávníci se hravě najdou!

Chcete-li originální recept na Momofuku pork buns, najdete u Cuketky. Já jsem použila jen pečený bůček a doplnila ho šťouchanými brambory s jarní cibulkou a další zeleninou.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 pavel pavel | Web | 3. září 2010 v 13:47 | Reagovat

fuj
už z pohledu na ten bůček je mi nevolno... nezlob se, ale je to pro zdraví jed
kolik vážíš?

2 Vilemína Vilemína | Web | 3. září 2010 v 14:44 | Reagovat

:))

3 toffo toffo | Web | 3. září 2010 v 15:03 | Reagovat

Bůček je přece vitamín B!
U Cuketky jsem to před časem začala číst, ale nedočetla, chvílemi jsem se v článku ztrácela jako ve vědeckém elaborátu. Tvůj mě ale navnadil, tak se jím pokusím prokousat znovu :-)!
Báječná barvička bůčku -  dávám 3 B :-)!

4 HaF HaF | Web | 3. září 2010 v 16:58 | Reagovat

Je pravda, že se začíná hlásit podzim a lehoučká letní jídla přestanou stačit! Cuketkův článek jsem četla, ale zatím nerealizovala. Bůček často nemusím, ale čas od času na něm taky ujedu a tvrdím, že ve správné kombinaci, ve správnou roční dobu má v naší národní kuchyni nezaměnitelné místo!!! (Zkoušel si snad někdo dát při -20 ve vymrzlé chalupě "šopák"?)

5 Tadik Tadik | 3. září 2010 v 19:16 | Reagovat

Moc pěkný bůček! :-) Já miluju konfitovanou verzi. Tedy cca 6 hodin ponořený ve vepřovém sádle na cca 80°C. Podávaný s hráškovým pyré ... učiněná rozkoš :-)

6 vilemina vilemina | Web | 3. září 2010 v 21:40 | Reagovat

[3]: Určitě doporučuju k vyzkoušení!

7 vilemina vilemina | Web | 3. září 2010 v 21:42 | Reagovat

[4]: No právě, ono s tou zdravotní stránkou je to mnohem složitější, jde i o skladbu jídla a množství, ale člověk je všežravec...Když je chladno, nejsem schopna syrovou zeleninu pojídat, to je jasná věc.

8 vilemina vilemina | Web | 3. září 2010 v 21:43 | Reagovat

[5]: Tak konfitování jsem ještě doma nezkoušela - ale tohle pečení je rozkoš též :)

9 Madla Madla | Web | 9. září 2010 v 15:17 | Reagovat

Hmm...to musím vyzkoušet. Bůček jsem tedy ještě nepekla, ale je čas uspořádat mu premiéru. Prostě když je zima, musí občas přijít na řadu i maso trošku tučnější.

10 alenka15987788 alenka15987788 | Web | 23. listopadu 2010 v 17:12 | Reagovat

máš to tu peknoucke

11 alenka15987788 alenka15987788 | Web | 29. listopadu 2010 v 15:03 | Reagovat

:) :D :)

12 alenka15987788 alenka15987788 | Web | 8. ledna 2011 v 12:21 | Reagovat

aaaaa :) pekne

13 alenka15987788 alenka15987788 | Web | 11. ledna 2011 v 18:31 | Reagovat

hezký design

14 Jet Jet | E-mail | Web | 1. října 2011 v 9:43 | Reagovat

Třídní původ? Moji předkové byli neandrtálci, takže díky za info:-)

15 Johana Johana | 23. listopadu 2012 v 16:11 | Reagovat

Na tomhle bůčku jsem kuchařsky ztroskotala. Vypadal stejně, zlatově a jedle, ale kůrčička ..raději nevzpomínat. Nějde jsem udělala chybu, jako soudruzi z NDR. Ale opakovat tenhle recept nebudu.

16 Vilemína Vilemína | Web | 23. listopadu 2012 v 21:18 | Reagovat

Kůrčička tvrdá nebo jaká? Kůže byla odříznuta?

Peču opakovaně, nevyjde mi taky vždy stejně - dala jsme jednou moc soli a pustil moc vody, jindy se trochu upálí :)
Nicméně je vynikající.

17 Riky Riky | 31. března 2013 v 22:11 | Reagovat

[1]:Tak co sem lezeš?  :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama