Pánvička s rýžovými nudlemi

9. února 2010 v 16:56 | vilemina |  Sprinty
Tuhle rychlou směs stihnete za čtvrt hodinky pohodlně. Obměňovat se dá podle toho, co se doma najde, třeba zbytek nějakého masa nebo kus zeleniny.
Vzala jsem velikou cibuli a pokrájenou dala opékat na olej. Přidala jsem k ní velkou červenou papriku, dva řapíky celeru a nakrájela maso - měla jsem uzenou rolku, ta se taky dobře hodila.
Dala jsem předehřát vodu do konvice a do hrnce jsem ji nalila vařící, osolila, a když opět vařila, vložila jsem do ní rýžové nudle, 3/4 balíku (400 g). Pár minut jsem nechala vařit, zatím se opekla zelenina, ještě přisolit a připepřit. Zkusila jsem nudle a scedila je.
Nastrouhala jsem ještě kus nivy a mohlo se servírovat, v tomto případě naplnit krabičky. Vystačilo na 4 porce.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Pája Pája | Web | 11. února 2010 v 19:35 | Reagovat

Nudle podobného typu jsem si dala jednou v restauraci. Ouvej, bylo to cítit a chutnalo to po plastu, ale snad to byl špatně zvolený podnik. Možná jim dám ještě někdy šanci.

2 Vilemína Vilemína | E-mail | Web | 11. února 2010 v 20:37 | Reagovat

Aha, vím, jakou pachuť myslíš - to se stane, když se nedají dost povařit, ale jen zalijí v misce, jak se radí na návodu. Anebo jsou staré, taky možná.
Jinak jsou chuťově neutrální.

3 Marcela Marcela | Web | 11. února 2010 v 22:25 | Reagovat

mňam

4 Zuzi P Zuzi P | E-mail | Web | 26. dubna 2013 v 12:11 | Reagovat

Taky mám trochu špatnou zkušenost s rýžovými nudlemi, nepříjemná pachuť a divná konzistence, i když jsem připravila přesně dle návodu. Ve wok pánvi ale vařím ráda, mám litinovku, váží skoro 3 kila :-D

5 Karla Karla | E-mail | Web | 14. října 2014 v 15:38 | Reagovat

Asi zkusím udělat ve své nové sadě nádobí Magnis :) Je prostě skvělá :)http://www.wellmall.cz/Kuchyne/Vareni/Sady-nadobi/7262-BANQUET-9d-sada-nerez-nadobi-Magnis

6 Tereza Tereza | E-mail | Web | 12. července 2017 v 12:50 | Reagovat

No, ty nudle tedy moc vábně nevypadají. Ale ta směs masa se zeleninou ujde :-). Mám moc ráda čínu. Vařím ji doma tedy dost často. Přítel mi k narozeninám koupil kvalitní pánev WOK, aby se mi čína vařila ještě lépe :-). Pánev WOK je totiž vynálezce čínské kuchyně a je určena pro zdravé vaření. Vaření v páře je na ní parádní. Mimochodem, to je její hlavní funkce.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama