Několik letních večeří "vědnom"

25. července 2009 v 16:27 | vilemina |  Ostatní teplá jídla a přílohy
Tentokrát jsem nepotřebovala nakrmit víc strávníků než dva. Chtěla jsem připravit plněné cukety, mleté maso jsem jen osolila a opepřila, ale bylo ho až moc, půl kila je na spoustu cuket. Dávat ho k ledu zas nestálo za to - využila jsem tedy několika ladem ležících paprik a přidala je k cuketám, ještě na jeden burger mi zbylo, ale na plechu stále bylo místo!
Včas mi "docvaklo", že chci někdy v dohlednu péci i jeden lilek, tak jsem ho připravila hned - naplnila česnekem do zářezů, posolila a potřela olejem podle (snad) Bali. A pekla jsem všechno najednou…
Na cukety jsem po chvíli pečení nasypala vydlabanou pokrájenou dužinu a pár rajčat na osminky. Lehce jsem navrch přisolila a zakápla olivovým olejem.
Všechno potřebuje péci přibližně stejnou dobu, ostatně nějaký rychleji hotový kousek můžu vždycky z plechu odebrat…a bylo postaráno hned o tři večeře, ohřívání nevadilo. Nebo by se tím jedním plechem zeleniny dalo nakrmit asi tak šest lidí. Stačí doplnit pečivem. Bílé víno se doporučuje!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | Web | 25. července 2009 v 17:26 | Reagovat

Skvělý nápad, jak využít zeleninku, která je právě teď v nejlepší kondici. Jen pro nás vegetariány ji naplním asi fetou, bylinkami atd. Jen ten lilek jsem někde nedávno viděla. Á, už vím v novém čísle časopisu Gurmán (str. 59), takže recept bude nejspíš podle Bali, neboť je z Olivové kuchařky :-)

2 vilemina vilemina | 25. července 2009 v 18:50 | Reagovat

Takže to mám správně - ale jak tu foodblogeři krouží netem, už nemám přehled, myslím, že jsem ho nejdřív četla u Šárky vloni někdy...no, tak ten se ze všeho pekl nejdéle :)

A papriky milujeme s kuskusem, to je zcela vegetariánské!

3 Lenka Lenka | Web | 25. července 2009 v 22:39 | Reagovat

Taková letní večeře, to je něco!
Coco-choc: pokud jsi tento lilek á la Jean z Olivovky ještě nedělala, určitě ho vyzkoušej. Věřím, že si pochutnáš. Můžeš vyzkoušet různé varianty, ale mě osobně nejvíc chutná originální varianta bez dalších doplňků.
Vilemíno: myslím, že by si lilek zasloužil delší pečení (pokud je na poslední fotce již připraven k podávání), je možné jej zakrýt alobalem, aby nebyl spálený. A není třeba jej zbavovat stopky. Myslím, že se stopkou je i hezčí ;-) Lilky, cukety a olivový olej tvoří dokonalé trio a jsou skvělou přílohou ke grilovaným masům.
A nezapomeňte, že na našich stránkách je vyhlášena nová soutěž :-)

4 DolceVita DolceVita | Web | 26. července 2009 v 0:19 | Reagovat

Baklažán á la Jean :-)
lilek si zaslouží reklamu za každého počasí, proto si ji Vilemíno dovolím pod článkem s touto chutnou večeří a přidávám se do klubu milovnic této kreativní zeleniny.

http://dolcevita.blog.cz/0702/baklazan-a-la-jean

uviděla jsem - uvařila - zamilovala se :-) samozřejmě do receptu, ale Dášin Jean je taky milej chlap!

5 Bali Bali | Web | 26. července 2009 v 15:05 | Reagovat

Musím poopravit: lilek není podle mne, ale podle mého manžela. Sále má takové supr nápady, v kuchyni se opravdu vyblbne, tak jako já ;-)
Připravujeme ho velmi často, je to opravdu lahůdka.
Šárko,:- ))), dík; mu to vyřídím.

6 vilemina vilemina | 26. července 2009 v 17:29 | Reagovat

[3]: Ano, lilek jsem pekla déle.

Jinak, dámy, zdravím, baklažán a la Jean je skvělá rýmovačka a se stopkou to zkusím!
Taky ho miluju.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama