Literatura 1

23. října 2008 v 19:45 | vilemina |  Jídlo v umění

Za vzpomínky o mase nelze nepřipojit jednu výstižnou ukázku z románu Vladimíra Párala Profesionální žena. V první půli sedmdesátých let let to byla četba minimálně provokativní. Však se mi vryl ten odstavec do paměti nezapomenutelně!

Život hovězího masa u Voldánů trval dvanáct (páč třináctka je nešťastný numero) dní. Z hovězího plátku se první den udělal "bifstek", a když se neprodal, nabídnut druhý den znovu jako "bifstek". Když se opět neprodal, uveden třetího a čtvrtého dne coby "znojemská roštěná". Když ani takto neuspěl, posloužil pátý a šestý den jako "španělský ptáček", v případě dalšího nezdaru chystán z něho sedmého a osmého dne "mexický guláš", pak devátého, desátého a jedenáctého "domácí sekaná" a konečně dvanáctého dne rozmělněno neúspěšné maso na "játrovou rýži" do polévky, která se prodá vždycky.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 schnytlik schnytlik | Web | 24. října 2008 v 14:11 | Reagovat

jé, tuhle jsem nečetla :)

takový prasárničky se snad již nikde nedějí, nebo jo?

2 vilemina vilemina | 24. října 2008 v 15:09 | Reagovat

Bylo to velmi přesně odpozorované, dnes nevím - spíš všude vaří jen minutky a rozmražené polotovary :( A třeba u řeckých bufetových stolů tedy "protočí" použité suroviny 2-3x, EU neEU, bez ohledu na počet **** :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama