U stolu o dovolené

1. srpna 2008 v 12:08 | vilemina |  Jak vařím: menu a víceboje
Sedím na terase penzionu s výhledem do zeleně a uvažuji o vaření. Stravování o dovolené může mít mnoho podob a taky jsem jich už za život mnoho zažila, leč vzpomínání odkládám. Raději vylíčím, jak je to tady a teď.
V penzionu máme minikuchyňku, a tak jsem už připravila několik jednoduchých jídel, na kterých jsme si pochutnali. Nevnímám to jako zátěž, zabere mi to kolem dvaceti minut. Nějaké zásoby vezu s sebou, lednička je dispozici. K tomu dvě plotýnky, dřez, varná konvice, tři kastróly a jedna nepoužitelná pánev, cedník, struhadlo, prkénko.
Karbanátky jsem přivezla hotové, brambory uvařené ve slupce také, vydrží i několik dnů. Stačí vše ohřát a doplnit salátem. Jednoduchý dresing z octa, oleje, soli pepře jsem si namíchala do půllitrové láhve taky doma.
Další den jsme našli pár hub, podusila jsem je na cibulce a margarinu a smíchala s širokými nudlemi. Následovaly italské noky ve vakuovém balení, vaří se jen pár minut. K nim jsem opekla kolečka paprikové klobásy s kouskem cibule a třemi rajčaty, nebylo třeba ani víc kořenit, ale lze trochu sýra nastrouhat navrch.
Pak jsme našli hub mnohem více, kováře, růžovky a další hřibovité. Z těch jsem udělala klasickou smaženici s vajíčkem a doplnila bramborovou kaší ze sáčku.
Uvařila jsem sojové maso s bujónem a přidala k němu hotovou čínskou omáčku ze sklenice. K tomu rýže vařená v sáčcích.
Houby mi jsou vzácností, tak jsem už ráno neodolala a znovu zašla do lesa a znovu přinesla slušnou hromadu. Přijedou další strávníci, tak zítra z nich uvařím guláš - podušené okořením a cibulí ani slaninou nebudu šetřit, brambůrky uvařím i se slupkami.
Zdá-li se to masožravcům málo masa, musím přiznat, že byly párky k snídani a klobása na výletech. Je-li to někomu málo zeleniny pro zdravé stravování, pro úplnost dodávám, že jsme ji měli jako salát s falešnou (rostlinnou) fetou k večeři, že na výletě jíme rajčata a papriky, či že jsem měla s sebou dva žluté melounky a nějaké to jablko. Les je plný borůvek, ale ke sbírání většího množství než rovnou do pusy se asi nepřemluvím...leda bych měla neodolatelnou chuť dát si je do jogurtu nebo zakysané smetany.
Nezní to špatně, myslím. Nádobí mýt nemusím, u toho se vystřídáme.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Schnytlik Schnytlik | Web | 8. srpna 2008 v 14:56 | Reagovat

Vilemino, tak ty houbarske ulovky vam zavidim :) A tesim se na nejake vonave dobroty (nemam rad pytlikove jidlo, ale tu smazu, tak tu bych si s chuti dala). Hodne zdaru v blogovani!

2 Vilemína Vilemína | Web | 8. srpna 2008 v 22:17 | Reagovat

Dík, těch hub bylo tenhle týden míň, ale zas jsem našla i bílé hřiby - a to na místech,k de nikdy dříve houby nerostly, tak se to tu nějak zvetilo. Dalším jídlem bylo lečo s houbami, ideálně s bramboráčky, v našem případě s braborami. A jedem domů...

3 tereza tereza | Web | 17. prosince 2008 v 20:43 | Reagovat

no jo no nevi mcwo říct

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama