Letní pečená zelenina

20. srpna 2008 v 17:02 | vilemina |  Jídla ze zeleniny
Začíná to tu vypadat nějak vegetariánsky, ale to je tím, že ta jídla z masa nejsou tak zajímavá na popisování, aspoň zatím - gulášek z kližky byl sice jedna báseň, ale co je na tom extra, že. Marinovaná stehýnka - to samé, ale k nim právě jsem přidala krom brambor vařených se slupkou i tuhle zeleninu.
Opět mě zlákal lilek, ale abych ho zapekla se sýrem, to ho bylo málo. Tak jsem ta kolečka proložila na plechu nějakou další zeleninou nalezenou v ledničce: paprikou, čtvrtkami cibule, půlkami rajčat pocházejících ze zahrádky. Zelenina byla dost měkká a vyzrálá, proto jsem ji nechala ve větších kusech. A vzpomněla jsem na Jamieho, jak vše vždy ležérně zalije olivovým olejem, a pokusila se ho napodobit, ale hlídala jsem pramínek, aby byl co nejtenčí, přece jen to nemusí být mastné moc. Trochu soli, trochu pepře, maličko česneku. Kdybych měla po ruce nějakou bylinku, přihodila bych ji taky.
Troubu jsem rozpálila přes 200 stupňů a půl hodinky pekla, chvíli ještě zapnula gril, aby zeleniny dostaly barvu. Estetický dojem, barevnost a kompozice lákají, vůně se line, chuť nezklame.
Nejvíc mě nadchlo, že to šlo tak jednoduše. A z těch stehýnek byla rázem specialita.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Schnytlik Schnytlik | Web | 20. srpna 2008 v 19:32 | Reagovat

Klasika! Nejlepší je, že do toho jeden může hodit, co zrovna je doma: cukety, lilky, rajsky, paprika, cibule, zampiony, staci jmenovat :)) Co ale u nas nikdy nesmi chybet, je pul palice cesneku :D

2 olu olu | Web | 11. září 2008 v 19:22 | Reagovat

jj, pečená zeleninka je mňamka, ale zdaleka nejlepší je na grilu, s tím kouřovým aroma :-)

3 Mneneznas Mneneznas | Web | 8. září 2011 v 16:40 | Reagovat

pastva i pro oči :-)

4 Vilemína Vilemína | Web | 8. září 2011 v 21:37 | Reagovat

[3]: Díky - zeleninu mím asi nejradši pečenou.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama